'Barça houdt rekening met vertrek Rakitic: mogelijk snel duidelijkheid'

'Barça houdt rekening met vertrek Rakitic: mogelijk snel duidelijkheid'

30-07-2019 17:17
45

FC Barcelona houdt nog altijd rekening met een vertrek van Ivan Rakitic. De Kroaat is overbodig en lijkt twee mogelijke opties te hebben, Italië of Engeland. Aangezien de transfermarkt in Engeland snel sluit, is de verwachting dat er snel duidelijkheid komt. 

Het Spaanse Sport schrijft dat het voor Barcelona het ideale moment is om Rakitic te verkopen. Het middenveld van de Catalanen is overbezet en het contract van de Kroaat, dat nog loopt tot medio 2021, wordt niet verlengd. Barça hoopt zo'n vijftig miljoen te vangen voor de Kroatisch international. Er lijken twee gegadigden te zijn: Manchester United en Internazionale.

Rakitic wil het liefst blijven, maar weet ook dat hij niet langer zeker is van een basisplaats. Toch is het nog wachten tot een van de geïnteresserde clubs echt concreet wordt. Dat kan snel gaan komen, aangezien de Engelse transfermarkt volgende week (op 8 augustus) al sluit. 

'Rakitic voor Pogba'
United overweeg Paul Pogba voor die tijd voor meer dan 150 miljoen euro te verkopen aan Real Madrid en wil dat geld graag investeren in een waardige vervanger. Rakitic zou een optie kunnen zijn. United nam weken geleden al contact op met Barça, maar het is nog wachten op een officieel bod.

Rakitic zou liever naar Internazionale gaan, maar de Catalanen zijn er niet van overtuigd dat de Chinese eigenaren daadwerkelijk met een bod gaan komen. Een toenaderingspoging van United zou de boel in een stroomversnelling kunnen brengen. Barcelona heeft al wel duidelijk gemaakt dat het Rakitic niet voor minder dan vijftig miljoen euro wil laten gaan.