Janssen benieuwd naar Ajax: 'Hij wordt overlopen in de Champions League, zeker'

Janssen benieuwd naar Ajax: 'Hij wordt overlopen in de Champions League, zeker'

30-07-2019 18:08 Laatste update: 18:23
107

Zonder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong wordt Ajax dit seizoen niet per se slechter. Wél gaat de landskampioen waarschijnlijk heel anders voetballen. Dat verwacht Theo Janssen.

De analist van RTL7 is benieuwd naar het 'nieuwe' Ajax. De Jong (FC Barcelona) en aanvoerder De Ligt (Juventus) werden verkocht voor een totaalbedrag van 150 miljoen euro. Zonder die twee krijgt de ploeg van trainer Erik ten Hag een heel nieuw gezicht. 

"Frenkie kon op het middenveld een man uitspelen, was sneller dan sommigen dachten en kon ook vertragen. Specifieke kwaliteiten, die het spel van Ajax niet voorspelbaar maakten."

"Mede daardoor konden ze verrassen in de Champions League. De Jong vervang je niet even, net als De Ligt niet. Perr Schuurs met hem vergelijken, dat kan gewoon niet en is ook niet eerlijk. Het hoeft niet per sé slechter te gaan met Ajax, maar wel… anders."

Het middenveld 'verandert totaal', voorziet Janssen. "Qua samenstelling, qua dynamiek, qua namen. Daley Blind kun je daar neerzetten, maar op Champions League-niveau wordt hij overlopen. Dat weet ik zeker. Ajax was ondanks de veranderingen wel echt beter dan PSV zaterdag, dus dat zegt ook wel wat."

Afgelopen weekend won Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 2-0 van titelconcurrent PSV. Kasper Dolberg en Blind scoorden.