Kieft snapt uitspraken Van Bommel niet: Dan denk je ook: wat een lul

Kieft snapt uitspraken Van Bommel niet: "Dan denk je ook: wat een lul"

30-07-2019 20:38
55

Wim Kieft vindt het 'kinderachtig' dat Mark van Bommel na afloop van het duel met Ajax zeiden dat zijn spelers 'snel kerels' moeten worden. PSV ging in Amsterdam met 2-0 onderuit, waarna Van Bommel dat tegen de NOS zei.

"De dingen die we niet goed hebben gedaan zijn geen teamtactische dingen, maar dingen die je snel kunt veranderen", zei Van Bommel. "Basel is gemiddeld gewoon vijf jaar ouder. Dan moet je heel snel stappen maken, wil je meedoen in de Champions League."

"Ik denk dat hij een beetje teleurgesteld was in zijn elftal, maar ik vind het altijd zo kinderachtig als trainers dat roepen over de spelers. Dan denk je ook: wat een lul. Als je speler bent, denk je dat", vertelt Kieft als analist bij Veronica.

René van der Gijp had al snel het idee dat PSV geen schijn van kans maakte tegen Ajax. "Ik denk dat bij PSV het geloof ontbrak om Ajax in eigen huis te verslaan. Vroeger toen ik met PSV naar Ajax ging, dacht je: nou... Maar ik ben ook eens met Heerenveen naar Ajax gegaan. Dat ik dacht: oh mijn god, ik moet zo de bus uit. Bij PSV zat het er geen minuut in. Na veertig seconden dacht je ook al: oh mijn god, wat gaat dit worden? Er was geen geloof, totaal niet."

Basel
PSV speelt dinsdagavond tegen FC Basel. Kieft denkt dat Van Bommel bewust rustig aan heeft gedaan tegen Ajax. "Het zat ook tussen die twee wedstrijden in en ze hadden ook nog eens vier andere spelers. Slim? Dat denk ik wel, want het is nog steeds vroeg in het seizoen. Dit is 100x belangrijker dan de Johan Cruijff Schaal."