Kieft: Ajax heeft drie keer op doel geschoten, toen lag hij nog op de grond

Kieft: "Ajax heeft drie keer op doel geschoten, toen lag hij nog op de grond"

30-07-2019 21:33
77

Wim Kieft is niet onder de indruk van de verdediging van PSV. De voorhoede is juist een van de sterkste linies van de ploeg van Mark van Bommel, zegt de analist bij Veronica.

"Viergever is wat het is. Dat is geen hoogvlieger, maar wel degelijk", zegt Kieft. "Luckassen is altijd wel goed voor een foutje of heeft een gebrek aan concentratie. Ze hebben die Duitser (Baumgartl, red.) gekocht, maar die is er dan nog niet. Ze hadden een geweldige linksback (Angelino, red.), maar die zijn ze kwijt."

Kieft vond aanwinst Olivier Boscagli 'tegenvallen' tegen Ajax. "Hij kreeg een elleboog en bleef gewoon liggen. De aanval ging nog heel lang door. Ajax heeft drie keer op doel geschoten, toen lag hij nog op de grond. Van Bommel zal dat misschien ook wel gezegd hebben. Waarom sta je niet gewoon op? Je hebt namelijk niks."

Kieft zag dat ook Michal Sadilek, de gelegenheidslinksback, niet deed wat hij moest doen bij de 1-2 die FC Basel vorige week in Eindhoven maakte. "Sadilek stond bij de paal. Ze zetten vaak de kleinste daar neer, omdat die toch geen luchtduels winnen. Maar dan moet je er wel blijven staan. Hij stond gewoon voorbij de paal."

De aanval van PSV is wél goed, zegt Kieft. "Ik vind de voorhoede heel snel en dreigend. Malen vind ik echt heel goed. Lozano wil altijd rechtdoor of dwars door je heen, maar Malen heeft de gave om op snelheid van richting te veranderen. Dan word je uiteindelijk heel onvoorspelbaar. Hij maakte echt een heel goede indruk."