Spelersrapport: PSV scoort vijf onvoldoendes op rampavond in Zwitserland

Spelersrapport: PSV scoort vijf onvoldoendes op rampavond in Zwitserland

Gepubliceerd: dinsdag 30 juli 2019 om 22:00di 30-07-2019 om 22:00

Laatste update: dinsdag 30 juli 2019 om 22:16di 30-07-2019 om 22:16

Het Champions League-avontuur van PSV is geëindigd voordat het goed en wel begonnen is. In Zwitserland had FC Basel genoeg aan een 2-1 zege. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een pijnlijke avond.

Jeroen Zoet - 4,5: De vormcrisis van Zoet blijft maar aanhouden. De vrije trap voor de 1-0 was snoeihard, maar de tweede doelman van het Nederlands elftal had meer moeten en kunnen doen. Na die treffer had Zoet weinig klem en was hij onzeker bij terugspeelballen.

Denzel Dumfries - 4,5: Zo goed als hij in zijn debuutseizoen startte bij PSV, zo slecht is de nieuwe jaargang begonnen voor Dumfries. De rechtsback wil van alles, maar weinig lukt. Miste de bal onbeholpen bij de 2-1 van Ricky van Wolfswinkel.

Derrick Luckassen - 5: Maakte weer een onzekere indruk. Luckassen moet slimmer zijn in de duels, want een kaart of penalty is nooit ver weg als hij op het veld staat. PSV heeft een serieus probleem in de verdediging.

Nick Viergever - 5,5: Moet de kar trekken in de PSV-defensie, maar kon het tegen FC Basel niet bolwerken. Viergever zit aan zijn plafond in Eindhoven en het is de vraag of dat voldoende is om komend seizoen wél kampioen van Nederland te worden.

Michal Sadilek - 6: Speelde niet onverdienstelijk aan de linkerkant van de verdediging. De oogappel van trainer Mark van Bommel komt echter beter tot zijn recht in een verdedigende rol op het middenveld.

Pablo Rosario - 5: Droeg in Basel de aanvoerdersband, maar was in weinig een leider. Rosario moet terug naar de basis en op zoek naar de speler die hij vorig jaar in de eerste seizoenshelft was. Het is matigheid troef bij de middenvelder.

Erick Gutiérrez - 6,5: De enige middenvelder van PSV die voor wat leven in de brouwerij zorgde. Na een sterke eerste helft, waarin hij onder meer Hirving Lozano een paar keer fraai lanceerde, zakte hij echter ook steeds verder weg.

Steven Bergwijn - 5: Kon opnieuw niet bewijzen waarom PSV - naar verluidt - 40 miljoen euro voor hem vraagt. Dat Van Bommel hem gebruikt als nummer 10, helpt Bergwijn ook niet. De Oranje-international wordt in een keurslijf gedwongen.

Hirving Lozano - 6: Een ongelukkig optreden van Lozano, dinsdagavond in Basel. De Mexicaan maakte de overtreding voor de 1-0 van Basel en werd na 75 minuten gewisseld. Op zijn verjaardag zocht hij hoofdschuddend de bank op.

Donyell Malen - 7,5: De nieuwe spits van PSV ontwikkelt zich spectaculair. Is altijd in beweging en als hij de bal krijgt, doet Malen er vrijwel altijd iets goeds mee. Vertolkte een glansrol bij de enige PSV-treffer door de bal na een goede actie perfect voor te trekken op Bruma.

Bruma - 6,5: Heeft alles om een publiekslieveling te worden in het Philips Stadion, helemaal toen hij na zijn schitterende doelpunt het PSV-publiek nadrukkelijk opzocht. Het potentiële Eredivisie-pareltje leverde de bal echter óók zomaar in bij de beslissende 2-1 van Basel.

Invaller

Cody Gakpo - x: Viel na 75 minuten in voor Lozano en speelde dus te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws