Van Wolfswinkel doet het opnieuw: Ik wens PSV alle succes in Europa

Van Wolfswinkel doet het opnieuw: "Ik wens PSV alle succes in Europa"

30-07-2019 23:01
98

Ricky van Wolfswinkel hoopt dat hij zijn Nederlandse paspoort mag behouden nu hij niet alleen Vitesse, maar ook PSV een gigantische dreun heeft bezorgd in Europa. Door toedoen van de Nederlandse spits vloog PSV uit de Champions League.

Vorig jaar werd Vitesse door een goal van Van Wolfswinkel uitgeschakeld in de Europa League. Deze keer deed hij PSV dus pijn. "Ik hoop niet dat ze m'n paspoort innemen", vertelt Van Wolfswinkel lachend voor de camera van FOX Sports.

"Natuurlijk geeft het iets extra's als je tegen een Nederlands team speelt. Toevallig pakte het zo uit. Een beetje ten koste van het Nederlandse voetbal, maar ik wens PSV alle succes in Europa."

Basel verloor vorige week met 3-2, maar verliet Eindhoven toch met een goed gevoel. "Het gevoel leefde weer. We waren heel ontspannen, ook toen we uit verloren met 3-2. We hebben er alles aan gedaan. Dat kon iedereen zien en voelen."

Van Wolfswinkel had kort voor de 2-1 een levensgrote kans, maar zijn kopbal van dichtbij mislukte. "Als Nederlander probeer ik alles te doen voor het Nederlandse voetbal, maar uiteindelijk kon ik het niet laten. Ik moest hem natuurlijk maken, maar ben blij dat het zo is uitgepakt."