'Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax, maar dat circus eromheen vond ik vervelend'

'Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax, maar dat circus eromheen vond ik vervelend'

31-07-2019 07:38
74

Na zijn vervelende vertrek bij Ajax is Wim Jonk niet afgeknapt op de voetbalwereld. Dat vertelt hij in gesprek met weekblad Panorama. Jonk is sinds dit seizoen hoofdtrainer van Keuken Kampioen Divisie-club FC Volendam. 

Jonk was hoofd jeugdopleiding in Amsterdam. Na een intern conflict vertrok de oud-international in 2015. "Dat was geen fijne periode. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Ajax, maar dat politieke circus eromheen vond ik vervelend", vertelt hij jaren later. 

"Maar ook daar heb ik van geleerd, je leert mensen kennen. Zo kijk ik nu naar die periode. Natuurlijk had ik het anders gewild, maar dingen lopen zoals ze lopen, zeg ik altijd maar."

Klaar met de voetballerij? Dat nooit. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat al dat gezeik in die periode, want het was puur gezeik, me gestolen kon worden. Dat stond zo ver af van het voetbal. Dat vond ik jammer, want het gaat om de hoofdzaak: spelers beter maken. Dat je een club zo inricht om dat voor elkaar te krijgen. Of dat nou is bij Ajax of Volendam maakt niet uit. Hier heb je minder middelen, maar het principe blijft hetzelfde."