Update: 'Schöne in nadrukkelijke belangstelling van Italiaanse laagvlieger'

Update: 'Schöne in nadrukkelijke belangstelling van Italiaanse laagvlieger'

31-07-2019 08:51 Laatste update: 21:04
242

Lasse Schöne krijgt in de herfst van zijn loopbaan mogelijk de kans om aan de slag te gaan in de Serie A. Genoa denkt namelijk aan de komst van de Ajax-routinier. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. 

Genoa ontsnapte afgelopen seizoen op het nippertje aan degradatie uit de Serie A. Trainer Aurelio Andreazzoli is voor zijn middenveld nu op zoek naar een ervaren speler. Lucas Biglia wordt waarschijnlijk overgenomen van AC Milan, maar Genoa heeft zich inmiddels óók gemeld voor Schöne, weet La Gazzetta. Er zou een lijntje zijn uitgeworpen naar het management van de vrijetrappenspecialist. 

De 33-jarige Schöne staat sinds 2012 onder contract in Amsterdam. In februari van dit jaar bereikte hij een bijzondere mijlpaal: de controleur evenaarde landgenoot Søren Lerby en is nu de buitenlander met de meeste officiële duels namens Ajax 1.

Schöne lijkt op dit moment niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. Op de positie van de international van Denemarken kiest Ajax-trainer Erik ten Hag waarschijnlijk voor zomeraankoop Razvan Marin. 

Update 21.04: Ook het Algemeen Dagblad meldt dat het Italiaanse Genoa het vizier heeft gericht op Lasse Schöne. De 33-jarige middenvelder uit Denemarken staat volgens het dagblad in de 'nadrukkelijke belangstelling' van de nummer zeventien van de Serie A. Schöne heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2020, met een optie voor nog een seizoen.