Update: 'ADO heeft PSV-goalie nog niet binnen, Haagse club zet in op huur'

Update: 'ADO heeft PSV-goalie nog niet binnen, Haagse club zet in op huur'

31-07-2019 10:12 Laatste update: 15:04
32

Voetbal International weet het zeker: Luuk Koopmans vervolgt zijn loopbaan bij ADO Den Haag. De 25-jarige goalie maakt de overstap van PSV naar de Hofstad. In Eindhoven had Koopmans weinig uitzicht op speeltijd.

De laatste details rondom de transfer worden op dit moment afgerond, zo weet VI te melden. Koopmans wilde zich na een goed seizoen op huurbasis in de Keuken Kampioen Divisie bij MVV bewijzen op het hoogste niveau in Nederland. ADO geeft hem nu die kans en troeft daarmee Sparta af, dat in een eerder stadium al een bod uitbracht op de keeper uit Oss.

Bij ADO moet Koopmans de concurrentiestrijd aangaan met de ervaren Robert Zwinkels. De 36-jarige Zwinkels was vorig seizoen eerste keeper in de Hofstad en hield daar Indy Groothuizen en Mike Havekotte achter zich. Voetbal International schrijft dat het de verwachting is dat Groothuizen vertrekt uit Den Haag. Hij zou een verzoek bij de clubleiding hebben ingediend om naar een andere club uit te mogen kijken.

Update 15.04 uur: Volgens het Eindhovens Dagblad is de berichtgeving rondom Luuk Koopmans nog veel te voorbarig. Technisch manager Jeffrey van As bevestigt aan de krant dat er nog geen akkoord is en dat het de bedoeling is dat Koopmans gehuurd wordt.