'Snelle werkvergunning Álvarez meevaller voor Ajax, stopper speelt wellicht in CL'

'Snelle werkvergunning Álvarez meevaller voor Ajax, stopper speelt wellicht in CL'

31-07-2019 10:54 Laatste update: 12:05
190

Ajax kan mogelijk in het voorrondeduel van de Champions League tegen PAOK Saloniki al beschikken over Edson Álvarez. Het in orde maken van het papierwerk om Álvarez speelgerechtigd te krijgen zou sneller verlopen dan verwacht.

De Telegraaf schrijft dat de administratieve rompslomp rondom de transfer en werkvergunning van Álvarez meevalt. De kersverse Ajacied vloog volgens de ochtendkrant op zondag terug naar Mexico om daar een visum te kunnen krijgen bij de Nederlandse ambassade. Dat is hem sneller gelukt dan verwacht.

Ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werkt mee, waardoor Álvarez waarschijnlijk vrijdag al zijn werkvergunning kan ophalen. Het zou dus zo kunnen zijn dat de Mexicaan nog ingeschreven kan worden voor het uitduel in Thessaloniki van volgende week dinsdag. Daar hoopte Ajax al op, maar dat lag niet in de lijn der verwachtingen.

Álvarez is voor vijftien miljoen euro overgenomen van Club America en moet de opvolger worden van Matthijs de Ligt bij Ajax. 'El Machín', zoals hij in Mexico wel genoemd wordt, moet wel afwachten of hij direct een basisplaats krijgt. Op zijn positie maakte Perr Schuurs in de voorbereiding en tijdens de Johan Cruijff Schaal indruk bij de Amsterdammers.