Burger: 'Heel simpel: als het niet kan bij Feyenoord, dan maar ergens anders'

Burger: 'Heel simpel: als het niet kan bij Feyenoord, dan maar ergens anders'

31-07-2019 13:47
173

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen speelde Wouter Burger met de gedachte om zich door Feyenoord te laten verhuren. Inmiddels heeft de talentvolle middenvelder zijn zinnen gezet op een doorbraak in Rotterdam-Zuid. Burger (18) vertelt dat in gesprek met Voetbal International. 

"Ik stond ik er heel simpel in: ik wil graag gaan spelen in de Eredivisie en als dat niet kan bij Feyenoord, dan maar ergens anders. Zoiets verzin je niet alleen zelf. Ik had ook al wat gesprekjes gehad met de club en met de trainer. Het gevoel was: misschien niet nú een-twee-drie bij Feyenoord. Ook prima, als ik maar gewoon kan voetballen, dat is belangrijk op mijn leeftijd", aldus de tiener. 

"Maar nú denk ik dat ik echt goed de concurrentiestrijd kan aangaan met de spelers die normaal in aanmerking komen voor een plek op het middenveld. Ik moet gewoon laten zien dat ik het kan. Volgens mij heb ik dat in fases wel gedaan tegen Southampton. Mooi allemaal, maar nu begint het pas."

Burger gaat 'keihard werken' om trainer Jaap Stam te overtuigen en het zijn concurrenten moeilijk te maken. "Jens Toornstra stuurde me voor de wedstrijd nog een appje: succes, vriend. Dat tekent hem, hij is altijd bezig met de jonge jongens in de selectie, maar straks als-ie terug is, gaan we het wel uitvechten voor een plek op dat middenveld. Dat is goed voor hem, goed voor mij en uiteindelijk dus vooral goed voor de ploeg."

Feyenoord begint zondag aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Promovendus Sparta komt op bezoek in De Kuip.