Ten Hag krijgt waardering: Ajax-trainer genomineerd voor FIFA Coach van het Jaar

Ten Hag krijgt waardering: Ajax-trainer genomineerd voor FIFA Coach van het Jaar

31-07-2019 14:06 Laatste update: 14:40
187

Erik ten Hag is door de FIFA genomineerd voor de prijs van Coach van het Jaar. De trainer van Ajax kende een bijzonder succesvol seizoen met de Amsterdammers en de FIFA waardeert die prestaties met een nominatie.

Ten Hag staat op een shortlist met negen andere trainers die de beste trainer van het afgelopen voetbaljaar kunnen worden. De Tukker vindt zijn naam terug tussen trainers als Didier Deschamps, Pep Guardiola, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino. Laatstgenoemde schakelde met zijn Spurs Ajax uit in de halve finale van de Champions League. De knappe run van Ajax in het miljardenbal heeft ertoe geleid dat de FIFA Ten Hag waardeert met een uitverkiezing.

Op de site van de FIFA kan door fans gestemd worden op hun Trainer van het Jaar. Samen met toonaangevende voetbaljournalisten, bondscoaches wereldwijd en de aanvoerders van nationale teams bepalen zij welke drie trainers op 23 september nog in de race om de prijs zijn. Op die dag zal in Milaan bekend worden gemaakt welke oefenmeester de prijs zal winnen.

De prijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt. Destijds was Claudio Ranieri de eerste coach het kleinood won na zijn verrassende kampioenschap met Leicester City. In 2017 was de prijs voor Champions League-winnaar Zinedine Zidane (Real Madrid) en vorig jaar ging de beker naar Didier Deschamps, die met het Franse nationale elftal wereldkampioen werd. 

Bij de vrouwen is Sarina Wiegman wederom kanshebster op de titel Coach van het Jaar. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen won de prijs al eens in 2017 en werd vorig jaar tweede achter Reynald Pedros, coach van het vrouwenteam van Lyon.