FIFA nomineert Van Dijk, De Jong en De Ligt voor Speler van het Jaar

FIFA nomineert Van Dijk, De Jong en De Ligt voor Speler van het Jaar

31-07-2019 16:06 Laatste update: 16:24
253

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt én Virgil van Dijk zijn door de FIFA genomineerd om Speler van het Jaar te worden. De Oranje-internationals hebben concurrentie van andere toppers, want ook onder meer Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Mohamed Salah zijn door de wereldvoetbalbond genomineerd.

In totaal zijn tien spelers genomineerd. Naast Van Dijk, De Jong, De Ligt, Ronaldo, Messi en Salah maken ook Eden Hazard, Harry Kane, Sadio Mané en Kylian Mbappé kans op de prestigieuze prijs.

Van Dijk won met Liverpool de Champions League, terwijl De Ligt en De Jong met Ajax verrasten en de halve finale van het miljardenbal wisten te bereiken. Daarin was Tottenham Hotspur nét te sterk. De Jong en De Ligt verdienden met hun optredens bij Ajax een transfer naar de Europese top. De Jong is speler van FC Barcelona en De Ligt tekende twee weken geleden bij Juventus.

De Ligt werd onlangs al verkozen tot Golden Boy. Samen met De Jong en Van Dijk is hij een van de sterkhouders van het huidige Nederlands elftal, dat onder Ronald Koeman weer kleur op de wangen heeft gekregen.

Wie zich de FIFA Speler van het Jaar mag noemen wordt op 23 september duidelijk. Dan vindt de uitreiking plaats in Milaan.