Swart voert druk op: Hij heeft de potentie om zich vast in Ajax 1 te spelen

Swart voert druk op: "Hij heeft de potentie om zich vast in Ajax 1 te spelen"

31-07-2019 22:39 Laatste update: 22:46
140

Sjaak Swart is benieuwd naar de prestaties van Perr Schuurs in de eerste weken van het nieuwe seizoen. De negentienjarige verdediger moet het nú laten zien, vindt Mister Ajax.

Schuurs maakt na een moeizaam debuutseizoen in Amsterdam indruk tijdens de voorbereiding en stond zaterdag negentig minuten op het veld tegen PSV (2-0). "Toen hij kwam, was hij nog te bescheiden. Maar dat leren ze je hier in Amsterdam wel af", vertelt Swart aan De Limburger. "Dat zie je ook in het veld terug. Hij is brutaler geworden. Speelt niet angstig meer de bal snel opzij, maar durft initiatief te nemen."

"Hij krijgt nu zijn kans om het waar te maken. De komende vijf, zes wedstrijden zal hij het moeten laten zien", aldus Swart, die Schuurs enkele weken geleden nog 'een aantal goede adviezen' heeft gegeven. "Welke? Dat is iets tussen Perr en mij. Maar hij zit goed in elkaar, hij zegt altijd keurig meneer tegen me. Natuurlijk, er zijn nog genoeg verbeterpunten. Maar hij heeft de potentie om zich vast in Ajax 1 te spelen."

Schuurs heeft bij Ajax concurrentie van Lisandro Magallán en nieuwkomer Edson Alvarez. Voor de Amsterdammers begint het nieuwe seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Vitesse.