'Terugkeer naar Duitsland lonkt voor Dost na 76 competitiegoals voor Sporting'

'Terugkeer naar Duitsland lonkt voor Dost na 76 competitiegoals voor Sporting'

01-08-2019 00:00 Laatste update: 09:07
43

De kans op een terugkeer van Bas Dost naar Duitsland is woensdag een stuk groter geworden. Dat meldt BILD. Schalke 04 kan het salaris van de Sporting Portugal-spits nu hoogstwaarschijnlijk betalen.

Schalke verhuurde grootverdiener Sebastian Rudy woensdag aan het Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder en maakte daarmee ruimte in het salarisbudget. Dat opent volgens BILD de deur voor Dost. De vijf miljoen euro die Rudy jaarlijks opstreek, kan meteen geïnvesteerd worden in de dertigjarige Nederlander.

Sporting Portugal vraagt een transfersom van zo'n vijftien miljoen euro. Dat kan een probleem worden voor Schalke. De club uit Gelsenkirchen zou daarom gaan voor een huurdeal. Het is onbekend of Sporting daar open voor staat.

Duidelijk is wel dat Dost van Sporting op zoek mag naar een nieuwe werkgever. De spits uit Coevorden heeft twee topseizoenen en één minder jaar achter de rug in Lissabon (in totaal 76 competitiegoals), waar hij nog vastligt tot de zomer van 2021. Het noodlijdende Sporting wil graag af van het salaris van Dost.