'Schöne een transfer gunnen? Succes met het vinden van een vervanger'

'Schöne een transfer gunnen? Succes met het vinden van een vervanger'

01-08-2019 06:50 Laatste update: 07:38
114

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk vraagt zich af of Ajax er verstandig aan doet om Lasse Schöne te laten vertrekken naar de Serie A. Woensdag werd bekend dat laagvlieger Genoa in de markt is voor de Deen. 

Bij FOX-show Voetbalpraat werd 's avonds gesuggereerd dat Ajax, als dank voor bewezen diensten, mee moet werken aan een vertrek van de 33-jarige Schöne en wellicht zelfs geen transfersom voor hem dient te vragen. "Transfervrij laten vertrekken? Nee!", vindt Van Rijswijk.

"Elk seizoen komt men er bij Ajax weer achter dat ze Schöne nodig hebben. Nou, succes met het vinden van een vervanger. Tuurlijk, je hebt nu Marin, Eiting, Blind... Maar Schöne kun je niet zomaar vervangen. Je onderschat hem. Als hij per se weg wil, kun je hem niet tegenhouden. Maar gunnen?"

Kees Kwakman, ook aanwezig in de FOX-studio, staat er iets anders in. "Als Schöne denkt: mooi, nog even twee jaartjes Italië. Dan kunnen je zeggen: oké, voor bewezen diensten mag je gratis weg."

Schöne speelt sinds 2012 in Amsterdam. De controleur heeft nog een contract voor één jaar, plus een optie voor een extra seizoen.