Beenhakker voorspelt totale Ajax-hegemonie: 'Voor PSV en Feyenoord onmogelijk'

Beenhakker voorspelt totale Ajax-hegemonie: 'Voor PSV en Feyenoord onmogelijk'

01-08-2019 07:07 Laatste update: 07:42
189

Ajax gaat de Eredivisie de komende jaren domineren. Dat voorspelt Leo Beenhakker. De kloof met concurrenten PSV en Feyenoord wordt - mede door de gevulde bankrekening in Amsterdam - alleen maar groter, denkt Don Leo. 

Beenhakker (76) was trainer van Ajax én Feyenoord. "Of ik de zorg van een Ajax-hegemonie deel? Ik weet niet of het een zorg is. Maar die zie ik er wel komen. Ajax ligt duidelijk voor op PSV en nog véél duidelijker op Feyenoord", zegt hij donderdag in De Telegraaf"Ik verwacht dat Ajax voorlopig nationaal en internationaal de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is."

De directie in de Johan Cruijff Arena verdient een groot compliment, vindt hij. "Zij hebben hun eigen goede financiële positie gecreëerd en kunnen daardoor dingen op de transfermarkt doen die voor de andere topclubs onmogelijk of in elk geval moeilijker zijn."

"En met de enorme inkomende transfersommen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in deze periode zal de kloof voorlopig niet kleiner worden. Zeker niet als Ajax er ook nog eens in slaagt om de groepsfase van de Champions League te halen. De sportieve toekomst van Ajax ziet er gewoon goed uit. En dat heeft de leiding knap afgedwongen."