Van der Maarel: 'Bleek het een ventje van 12 jaar te zijn op Instagram'

Van der Maarel: 'Bleek het een ventje van 12 jaar te zijn op Instagram'

01-08-2019 09:28 Laatste update: 09:41
65

FC Utrecht-icoon Mark van der Maarel (29) werd de afgelopen jaren soms hard aangepakt door supporters van zijn eigen club. Op een gegeven moment besloot de routinier zich zo min mogelijk aan te trekken van kritiek. 

Van der Maarel, al tien jaar in dienst van de FC, is een cultfiguur geworden in Utrecht. "Op zich is het mooi dat mensen blij van me worden. Al zie ik ook wel dat er bij sommigen cynisme om de hoek komt kijken", vertelt hij in gesprek met de Volkskrant

Ooit klonk er een massaal fluitconcert vanaf de tribunes toen Van der Maarel inviel. Dat raakte hem. "Supporters van FC Utrecht zijn trouw, luidruchtig, kritisch en soms keihard. Ik zag een keer een heel negatieve reactie onder een Instagram-post. Bleek het een ventje van 12 te zijn die zelf in een heel laag elftal speelde. Toen zei ik tegen mezelf: oké Mark, hier laat ik me niet meer door van de wijs brengen."

FC Utrecht en Van der Maarel komen donderdagavond in actie in de Europa League. Zrinjski Mostar is in Bosnië de tegenstander. Het heenduel in stadion Galgenwaard eindigde in 1-1.