Done deal: Bournemouth presenteert met Danjuma vierde versterking van de zomer

Done deal: Bournemouth presenteert met Danjuma vierde versterking van de zomer

01-08-2019 10:39 Laatste update: 11:43
32

Arnaut Danjuma Groeneveld is speler van AFC Bournemouth. Dat hebben Club Brugge en de Premier League-club bevestigd via de officiële kanalen. 

De 22-jarige Oranje-international heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract. Hij is de vierde versterking van Bournemouth deze zomer, na  Lloyd Kelly, Jack Stacey en Philip Billing.

"Bournemouth is een hele goede stap omhoog voor mij", reageert Groeneveld op de website van zijn nieuwe club. "De Premier League is een geweldige plek om te spelen, vooral voor een club als deze. Ik ben blij hier te zijn. De laatste 24 uur waren een beetje een gekkenhuis, maar ik ben verheugd om bij deze club te zijn en heb alleen maar positieve dingen gehoord."

Naar verluidt telt Bournemouth een slordige vijftien miljoen euro neer voor de aanvaller, die slechts één seizoen actief was in de Jupiler Pro League. Brugge nam hem in de zomer van 2018 over van NEC. Het debuutseizoen van de in Nigeria geboren Danjuma leverde zes doelpunten in 24 officiële duels op. Hij miste een groot deel van het seizoen vanwege een blessure. 

AFC Bournemouth eindigde vorig seizoen op een veertiende plek in de Premier League. De club opent het seizoen zaterdag 10 augustus met een thuiswedstrijd tegen Sheffield United.