Perez wijst kampioen aan: 'De vraag wie er tweede wordt is een interessantere'

Perez wijst kampioen aan: 'De vraag wie er tweede wordt is een interessantere'

01-08-2019 11:25 Laatste update: 11:28
186

Kenneth Perez is al sinds 1997 in Nederland en denkt dat het sinds die tijd nog nooit zo duidelijk is geweest wie kampioen gaat worden. De analist van FOX Sports zet zijn geld, net als veel andere kenners, in op Ajax.

"Ik denk niet dat het antwoord op deze vraag ooit zo unaniem is geweest. Gaat hier iemand niet Ajax zeggen?", aldus Perez in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb dat denk ik nog niet meegemaakt sinds ik in 1997 naar Nederland kwam. Leuk is dat niet nee. Interessanter dan de vraag wie kampioen wordt, is de vraag wie er tweede wordt", meent Perez.

"Het gat tussen Ajax en PSV lijkt me groter dan dat van PSV en de rest", vervolgt hij. "Van PSV ben ik geschrokken tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Ik zag dat ze hun best deden en dat dit het maximale was, dat ze voor elkaar kregen. Nou, dat is niet veel."

Perez vreest dat het een lastig seizoen wordt voor PSV-trainer Mark van Bommel. 'Ze hebben heel veel moeite om tot goed voetbal te komen. De selectie is ook onevenwichtig. Zo spelen alle buitenspelers het liefste aan de linkerkant. Heel apart. En Steven Bergwijn op tien, dat is geen goed idee. Als er bij Ajax nog één speler weggaat voor de transferperiode dan hoeven ze zich nog geen zorgen te maken."