'Wij zijn absoluut de strijd aangegaan met Veldwijk. Dat moet bijna dagelijks'

'Wij zijn absoluut de strijd aangegaan met Veldwijk. Dat moet bijna dagelijks'

01-08-2019 11:59 Laatste update: 16:59
27

Lars Veldwijk vindt niet dat hij dit seizoen moet laten zien dat hij het niveau van de Eredivisie aan kan. De spits van Sparta stelt dat hij dat eerder al heeft laten zien bij PEC Zwolle.

"Als ik één keer een klik met een trainer niet heb bij Groningen, schrijven mensen mij meteen af. Alleen bij Zwolle had ik veertien goals en tien assists in de Eredivisie. Dus wat moet ik nog laten zien?", aldus Veldwijk voor de camera van de NOS

Vorig seizoen was Veldwijk in de Keuken Kampioen Divisie goed voor 24 goals voor de Rotterdammers. Volgens trainer Henk Fraser is het belangrijk om Veldwijk op de juiste manier te stimuleren. "Ik wilde heel graag Lars Veldwijk hebben en vind hem in potentie een goede speler. Ik kan niet oordelen over de trainers hiervoor, maar wij zijn absoluut de strijd aangegaan met Lars. Dat moet bijna dagelijks, minstens wekelijks. Je hebt spelers die ook een beetje steun nodig hebben. Dat kan middels een aai, maar soms is het simpelweg een klap op het achterhoofd."

Sparta begint de competitie komend weekend met een uitwedstrijd tegen stadsgenoot Feyenoord. Daarna volgen wedstrijden tegen VVV-Venlo en ADO Den Haag.