'Ik zou zes keer zoveel kunnen verdienen, maar bij Feyenoord zit ik op m'n plek'

'Ik zou zes keer zoveel kunnen verdienen, maar bij Feyenoord zit ik op m'n plek'

01-08-2019 16:58
153

Jens Toornstra heeft niet meer de ambitie om in het buitenland te spelen. Onlangs verlengde de middenvelder zijn Feyenoord-contract tot de zomer van 2022.

De dertigjarige Toornstra heeft 'cashen' in het buitenland uit zijn hoofd gezet. "Ik kan het best begrijpen als spelers die keuze tegen het eind van hun loopbaan die keuze maken, want als voetballer moet je het in een relatief korte periode verdienen, zeker als je niet weet wat je na je carrière wilt gaan doen", zegt hij in Feyenoord Magazine.

"In het begin van mijn profcarrière dacht ik wel: hoe zou het zijn om in het buitenland te voetballen? Dat gevoel heb ik niet meer. Van de buitenkant lijkt het buitenland heel mooi, maar de realiteit is vaak minder romantisch. Zeker als je niet aan spelen toekomt. Dan zit je daar, alleen."

Toornstra stelt dat hij bij 'de mooiste club van Nederland' speelt. "Dicht bij huis en dicht bij mijn dochter die ik anders een stuk minder zou zien. Natuurlijk, in het buitenland zou ik twee of misschien zelfs wel zes keer zoveel kunnen verdienen, maar bij Feyenoord zit ik ook gewoon heel goed op m'n plek. Soms moet je waarderen wat je hebt. Ik realiseer me nog altijd dat ik als profvoetballer zeer bevoorrecht ben."