'Real Madrid zet stappen richting komst van 'buitengewone' Van de Beek'

'Real Madrid zet stappen richting komst van 'buitengewone' Van de Beek'

01-08-2019 17:28 Laatste update: 17:40
175

De kans op een droomtransfer van Donny van de Beek naar Real Madrid is deze week een stukje groter geworden. Dat meldt Marca. De aanvallende middenvelder van Ajax geldt als alternatief voor Manchester United-ster Paul Pogba.

Van de Beek is één van de belangrijkste doelwitten van Real Madrid in de laatste maand van de zomerse transferperiode. Omdat de komst van Pogba een lastig verhaal wordt, komt volgens Marca de focus steeds meer op de Ajacied te liggen. Van de Beek zou voor zo'n zestig miljoen euro beschikbaar zijn, al wil Ajax-directeur Marc Overmars hem niet kwijt.

Volgens Marca staat zowel het bestuur als de technische afdeling achter de komst van Van de Beek. Dat geldt níet voor Zinedine Zidane. De trainer vindt de Oranje-international als een 'buitengewone voetballer', maar ziet Pogba als de enige optie om het middenveld van Real Madrid te versterken. De Fransman kost echter veel meer (naar verluidt 150 miljoen euro).

De belangstelling van Real Madrid voor Van de Beek is niet nieuw. Zijn naam staat sinds maart op het lijstje van De Koninklijke, nadat Ajax in de achtste finale van de Champions League korte metten maakte met Real. De transfermarkt in Spanje is tot en met 2 september geopend. Het Ajax-contract van Van de Beek loopt tot medio 2022.