Arsenal slaat toe en breekt eigen transferrecord voor topaankoop Pépé

Arsenal slaat toe en breekt eigen transferrecord voor topaankoop Pépé

01-08-2019 17:32 Laatste update: 17:40
93

Het is officieel: Nicolas Pépé mag zich speler van Arsenal noemen. The Gunners verpulveren het eigen transferrecord voor de Ivoriaanse aanvaller, die voor 80 miljoen euro overkomt van OSC Lille.

De megatransfer hing de laatste dagen in de lucht en donderdag werden de puntjes op de i gezet. Pépé tekent een contract tot medio 2024 in het Emirates Stadium. Met de transfer is 80 miljoen euro gemoeid, waarmee Arsenal het transferrecord dat op naam stond van Pierre-Emerick Aubameyang (64 miljoen) ruim overschrijdt.

Pépé is bovendien de duurste Afrikaan in de geschiedenis én duurste Ligue 1-vertrekker ooit. "Nicolas is een talentvolle winger, die gewild was bij veel topclubs in Europa", reageert manager Unai Emery op de clubsite. "De komst van een top-class winger was één van onze belangrijkste doelen in deze transferperiode. Ik ben blij dat hij hierheen komt."

Bij Arsenal moet Pépé een trio gaan vormen met Aubameyang en Alexandre Lacazette. "Hij zal snelheid, power, creativiteit toevoegen aan het team", aldus Emery.

Pépé stond drie jaar onder contract bij Lille en was afgelopen seizoen één van de grote smaakmakers in de Ligue 1. Mede door zijn 22 doelpunten en 11 assists eindigde de Franse club achter het ongenaakbare Paris Saint-Germain op de tweede plaats. Lille komt daardoor - in tegenstelling tot Arsenal - uit in de Champions League.