'Onrust houdt aan bij Roda: Van der Luer zit thuis na gesprekken met De la Vega'

'Onrust houdt aan bij Roda: Van der Luer zit thuis na gesprekken met De la Vega'

01-08-2019 18:35
141

Het blijft onrustig bij Roda JC. Na technisch directeur Harm van Veldhoven zit nu ook clubicoon Eric van der Luer thuis. Dat meldt het lokale ZO-NWS donderdag. Van der Luer zou dit seizoen weer aan de slag gaan bij Jong Roda, nadat hij vorig jaar het stokje overnam van Robert Molenaar bij het eerste elftal.

Pieter Nieuwenhuis, de woordvoerder van grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega, bevestigt tegenover ZO-NWS dat Van der Luer thuiszit en niet werkt. Van der Luer vindt naar verluidt dat hij een te laag salaris ontvangt voor de taken die hij moet verrichten. 

De 53-jarige clubicoon sprak de afgelopen periode meerdere keren met De la Vega over zijn toekomst bij Roda, nadat hij plaats moest maken voor hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. Van der Luer zou zich weer richten op Jong Roda en de jeugdopleiding. Tijdens de gesprekken met De la Vega is er onvrede ontstaan bij Van der Luer. 

"Het klopt dat Van der Luer nu thuiszit, maar meer ga ik hier nu niet over zeggen. Waarom? Zelfs dat ga ik niet vertellen", laat Nieuwenhuis weten aan ZO-NWS. Namens Roda laat woordvoerder Mark Waas tegenover het lokale medium weten 'geen commentaar' te willen geven op de situatie.