Schlemiel Janssen legt schuld bij zichzelf: 'Dave is ook verbijsterd en verbaasd'

01-08-2019 23:19
105

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen stak zijn hand in eigen boezem na de dramatische Europa League-uitschakeling tegen het Bosnische Zrinjski Mostar. De 33-jarige Limburger schoot de bal in de verlenging tegen de eigen lat, waarna doelman David Jensen te laat kwam en Stanisa Mandic kon profiteren.

"Dit mag me niet gebeuren", concludeert Janssen na afloop in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ongelooflijk. Die bal komt voor, ik wil de bal wegwerken en die komt op een of andere manier op mijn scheenbeen." De centrale verdediger neemt Jensen niets kwalijk. "Dave doet er daarna nog alles aan, maar die is ook verbijsterd en verbaasd dat de bal er niet in gaat."

Door de curieuze treffer zit het Europa League-avontuur van FC Utrecht er al na twee wedstrijden op. De ploeg van John van den Brom stond donderdag bij rust nog met 0-1 voor in Mostar en leek op rozen te zitten, waar gaf zijn goede uitgangspositie na rust en in de verlenging weg. "Ik kan het nog steeds niet bevatten. Je doet veel dingen goed, veel situaties lossen we goed op en eigenlijk kregen zij maar één echte kans", analyseert Janssen. "Als je in de tweede helft doorvoetbalt zoals in de eerste helft, win je deze wedstrijd gewoon."

FC Utrecht mag zich nu gaan richten op de start van het Eredivisie-seizoen: ADO Den Haag is op zondagmiddag 4 augustus de eerste tegenstander van het seizoen.