'Danjuma helpt oude club: proflicentie voor NEC dankzij miljoenentransfer'

'Danjuma helpt oude club: proflicentie voor NEC dankzij miljoenentransfer'

02-08-2019 07:41 Laatste update: 08:34
35

Dankzij de transfer van Arnaut Danjuma Groeneveld naar Bournemouth heeft NEC de begroting voor het seizoen 2019/2020 zo goed als rond. Bournemouth maakte donderdag bekend dat de Nederlander voor vijftien miljoen euro is overgenomen van Club Brugge. NEC incasseert minstens 1,65 miljoen euro.

Dat meldt de Gelderlander. NEC kan iedere euro hard gebruiken en daardoor zal de transfer van Danjuma met gejuich worden ontvangen in Nijmegen. De club moest voor eind augustus minstens een miljoen euro besparen en daarnaast nog voor andere inkomsten zorgen om voor het komende seizoen een proflicentie te bemachtigen. Met de transfer van Danjuma is dat zo goed als rond.

NEC-directeur Wilco van Schaik weet nog niet precies hoeveel de club incasseert, maar verwacht wel dat alles goed gaat komen, zo laat hij weten aan de Gelderlander. NEC verkocht Danjuma twee seizoenen geleden voor twee miljoen euro aan Club Brugge en bedong een doorverkooppercentage van tien procent. Naast het doorverkooppercentage krijgt NEC ook nog eens een solidariteitsvergoeding van één procent. 

Danjuma (22) verliet PSV in 2016 en maakte vervolgens indruk bij NEC. In zijn periode in Nijmegen toonde onder meer Ajax interesse, maar uiteindelijk werd het Club Brugge. In België werd hij ook voor het eerst bij Oranje gehaald.