Update: KNVB voert extra programmawijziging door en geeft PSV langer rust

Update: KNVB voert extra programmawijziging door en geeft PSV langer rust

02-08-2019 11:24 Laatste update: 06-08-2019 14:04
133

De KNVB heeft twee wedstrijden van PSV in de Eredivisie verplaatst. Dat heeft te maken met de uitschakeling van de Eindhovenaren in de Champions League. Ook wedstrijden van Ajax en Feyenoord zijn gewijzigd.

PSV ging deze week onderuit in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel, waardoor de ploeg van trainer Mark van Bommel verder moet in de Europa League. Donderdag 8 augustus gaat PSV op bezoek bij het Noorse FK Haugesund, donderdag 15 augustus is de return in Eindhoven. Dat heeft gevolgen voor het programma van de Eredivisie.

De thuiswedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag wordt nu zondag 11 augustus om 20.00 uur gespeeld. Het was al bekend dat PSV - ADO verplaatst zou worden, maar het aanvangstijdstip was nog onduidelijk. Een week later is ook het uitduel met Heracles Almelo een dag naar achteren gezet. Heracles en PSV trappen zondag 18 augustus om 16.45 uur af.

De KNVB heeft verder drie tijdswijzigingen doorgevoerd. Ajax - FC Emmen begint zaterdag 10 augustus om 19.45 uur in plaats van 18.30 uur. Zaterdag 17 augustus is VVV-Venlo - Ajax ook om 19.45 uur in plaats van 18.30 uur. Dat heeft te maken met het Champions League-tweeluik tegen PAOK Saloniki.

Feyenoord - FC Utrecht begint zondag 18 augustus wat later, om 16.45 uur in plaats van 14.30 uur. De Rotterdammers krijgen op die manier meer tijd om zich voor te bereiden op de Europa League-clash met Dinamo Tbilisi.

Update 14:04 uur: De competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV wordt zondagavond 18 augustus pas om 20.00 uur afgewerkt. Zo krijgen de Eindhovenaren meer rust na hun Europese wedstrijd tegen FK Haugesund.

De KNVB heeft laten weten dat de wedstrijd is verplaatst van zondag 16.45 uur naar 20.00 uur. De wedstrijd zou aanvankelijk op zaterdag 17 augustus worden afgewerkt. Na de uitschakeling van PSV in de voorronde van de Champions League besloot de KNVB eerder al de wedstrijd naar zondag te verplaatsen. 

PSV speelt donderdag 15 augustus de return in de derde voorronde van de Europa League tegen Haugesund. Door de wedstrijd naar 20.00 uur te verplaatsen heeft de formatie van Van Bommel extra rust. Eredivisie-clubs die in Europa actief zijn hebben dit seizoen het recht hun competitiewedstrijd naar de zondagavond te verplaatsen. PSV maakt daar nu gebruik van.