KNVB geeft uitleg: 'Programma was ingesteld op PSV in Champions League'

KNVB geeft uitleg: 'Programma was ingesteld op PSV in Champions League'

02-08-2019 11:59 Laatste update: 12:39
27

Directeur betaald voetbal Eric Gudde stelt dat de wijzigingen in de tweede en derde speelronde het gevolg zijn van de veranderagenda. Die schrijft voor dat de KNVB clubs die Europees spelen zo goed mogelijk faciliteert. 

"Kijkend naar AZ - Fortuna moet je vooral kijken naar de veranderagenda. Daarin hebben de clubs onderling afgesproken dat de clubs die Europees spelen zoveel mogelijk gefaciliteerd worden in een optimaal programma. Dat betekent dat clubs voor en na een Europese rond een verzoek in kunnen dienen om die wedstrijd te verplaatsen", legt Gudde uit. "AZ heeft dat verzoek gedaan, Fortuna is destijds in die veranderagenda er ook mee akkoord gegaan. Dus daar kan nooit een misverstand over bestaan."

De wijzigingen in het programma van PSV hebben alles te maken met de pijnlijke uitschakeling van de Eindhovenaren door FC Basel, eerder deze week. "Dat heeft helaas alles te maken met het feit dat PSV geen Champions League meer speelt, maar Europa League. Het programma was, logischerwijs denken wij, ingesteld op Champions League", legt Gudde uit. 'Alles heeft ook te maken met het feit dat we met vijf Nederlandse clubs Europees zijn begonnen en dus een overvolle agenda hebben in augustus. Dan zijn dit helaas de gevolgen ervan."