Til onderweg naar Rusland: 'Dat is vooral voor hemzelf heel erg mooi'

Til onderweg naar Rusland: 'Dat is vooral voor hemzelf heel erg mooi'

02-08-2019 12:19 Laatste update: 12:21
76

Guus Til is onderweg naar Rusland om zijn transfer naar Spartak Moskou af te ronden. Dat bevestigt AZ-trainer Arne Slot, die het aannemelijk noemt dat zijn aanvoerder er zondag niet bij is wanneer de Alkmaarders het opnemen tegen Fortuna Sittard.

"Guus is in afwachting van een eventuele transfer. Hij is ook onderweg richting Rusland, dus de vraag is of hij erbij is. Maar het is aannemelijk dat hij er niet bij is komende zondag", aldus Slot voor de camera van AZ TV.

Dat Slot daarmee een goede speler kwijtraakt, is volgens hem inherent aan de club AZ. "Wij hebben veel goede spelers en goede spelers staan altijd in de belangstelling van goede clubs. In dit geval is het bij Guus een transfer geworden", stelt hij. "Dat is vooral voor hemzelf heel erg mooi, daar heeft hij keihard voor gewerkt de afgelopen jaren. Het is denk ik ook een compliment aan het team, dat de afgelopen twee jaar zo goed gespeeld heeft. Daarin is Guus een van de uitblinkers geweest en hij maakt nu een transfer."

Til kan zich in Rusland financieel onafhankelijk voetballen. Spartak kwam eerder met PSV tot een akkoord over Gaston Pereiro, maar de onderhandelingen met de speler gingen vervolgens zo moeizaam dat de club besloot door te schakelen naar Til.