Historisch: Europese Supercup voor het eerst gefloten door een vrouw

Historisch: Europese Supercup voor het eerst gefloten door een vrouw

02-08-2019 12:38 Laatste update: 18:03
98

De UEFA heeft voor het eerst in de geschiedenis een vrouw de leiding gegeven over een mannenwedstrijd op het hoogste Europese niveau. Stéphanie Frappart leidt de strijd om de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea.

Die wedstrijd wordt op 14 augustus afgewerkt in het Besiktas Park in Istanbul. Champions League-winnaar Liverpool neemt het dan op tegen Europa League-winnaar Chelsea. Frappart mag de wedstrijd in goede banen leiden. De Française floot deze zomer ook de WK-finale op het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en de Verenigde Staten. 

Wedden

Meer odds

Het bericht van de UEFA mag gerust historisch genoemd worden. Nog nooit floot een vrouw een mannenwedstrijd op het hoogste Europese niveau. Frappart krijgt in Istanbul steun van assistenten Manuela Nicolosi (Frankrijk) en Michelle O’Neal (Ierland). De Turk Cuneyt Cakir is de vierde official. 

Voor Frappart is het niet voor het eerst dat ze de leiding heeft over een mannenwedstrijd. Ze werd ook al de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Ligue 1. In april van dit jaar floot Frappart de wedstrijd tussen Amiens en Strasbourg.