Schuurs weet belangrijkste aandachtspunt: 'Dat is wat Matthijs vooral heeft'

Schuurs weet belangrijkste aandachtspunt: 'Dat is wat Matthijs vooral heeft'

02-08-2019 13:43
30

Perr Schuurs vindt zichzelf een stuk meedogenlozer geworden en hoopt dit seizoen een basisplek af te dwingen bij Ajax. Dat vertelt de centrale verdediger in gesprek met FOX Sports.

Schuurs heeft zichzelf verbaasd met de goede voorbereiding die hij heeft gedraaid. "Ik heb veel wedstrijden gespeeld bij Jong, ook veel fouten gemaakt en daar heb ik wel van geleerd. Ik denk nu na deze voorbereiding dat ik wel verbaasd ben ja", vertelt hij voor de camera van FOX Sports.

"Ik ben een stuk gegroeid in alle opzichten. Het systeem van Ajax is heel anders dan ik hiervoor bij Fortuna speelde", aldus Schuurs. "Ik denk dat ik een stuk meedogenlozer ben geworden. Ik denk dat dat vooral belangrijk is en dat dat voor mij het meest een aandachtspunt is. Als je kijkt naar Matthijs is dat wat hij vooral heeft. (...) Ik denk dat ik daar het meest in gegroeid ben."

'Meer minuten maken'
Ajax beleefde vorig jaar een uitstekend seizoen met het winnen van de dubbel en het bereiken van de halve finale van de Champions League. "Er was geen reden om Matthijs en Daley uit elkaar te halen. Als je realistisch bent, snap je dat wel", meent Schuurs. 

Nu Matthijs de Ligt naar Juventus is vertrokken hoopt Schuurs op meer. "Ik wil gewoon veel minuten maken, belangrijk worden voor het thema en me zoveel mogelijk ontwikkelen. (...) Ik ga voor die basisplek. Hopelijk ka ik de lijn die ik nu heb doorpakken."