Stam kiest eerste Feyenoord-keeper: In de voorbereiding moet je je laten zien

Stam kiest eerste Feyenoord-keeper: "In de voorbereiding moet je je laten zien"

02-08-2019 14:33 Laatste update: 15:02
74

Jaap Stam heeft de knoop doorgehakt: Kenneth Vermeer blijft de eerste doelman van Feyenoord. De routinier krijgt ook de voorkeur als Justin Bijlow weer fit is.

Stam heeft vrijdag zijn keuze bevestigd op de persconferentie voor de seizoensopener tegen Sparta. Bijlow kampt met een blessure en kan niet rekenen op een snelle terugkeer in de basiself. "Justin heeft zich helaas niet kunnen laten zien in de voorbereiding", verklaart Stam, geciteerd door RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Als hij fit is, dan wordt hij niet direct weer eerste keuze. Dat blijft Kenneth", stelt de Feyenoord-trainer. "Zijn blessure (van Bijlow, red.) kwam op een vervelend moment, want in de voorbereiding moet je je laten zien."

Afgelopen seizoen gaf de inmiddels vertrokken Giovanni van Bronckhorst de voorkeur aan Bijlow. Nadat de jonge keeper geblesseerd was geraakt, kwam Vermeer (33) weer onder de lat te staan. De routinier maakte in de slotfase van het seizoen een goede indruk en keerde zelfs terug in de selectie van het Nederlands eltal. Nick Marsman is de derde keeper van Feyenoord.