'Commentaar' op positie VAR-scherm bij Ajax: Wij worden er ook niet zo blij van

'Commentaar' op positie VAR-scherm bij Ajax: "Wij worden er ook niet zo blij van"

02-08-2019 16:14
69

De positie van het VAR-scherm in de Johan Cruijff Arena leverde afgelopen weekend, na de de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV, het nodige commentaar op. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond weerlegt die kritiek in gesprek met Ajax Life.

Ajax-supporters die onderaan de hoofdtribune zitten, kunnen over de schouder van de scheidsrechter meekijken op het VAR-scherm. Dat lijkt geen wenselijke situatie. "Het is terecht dat hier een punt van wordt gemaakt, want dit is een van de uitdagingen die we hebben: waar zetten we het scherm neer?", reageert Van Egmond tegenover Ajax Life.

Wedden

Meer odds

"We zoeken per stadion naar de meest geschikte plaats. En er is in de Johan Cruijff Arena geen betere plek. Snel een kap neerzetten is geen optie, het scherm verplaatsen naar de catacomben ook niet... Een scheidsrechter moet in beeld blijven zodat je kunt nagaan dat van manipulatie geen sprake is en noem maar op... Wij worden er ook niet zo blij van."

"Het is begrijpelijk dat dit commentaar losmaakt, maar we hebben geen andere locatie", vervolgt de scheidsrechtersbaas. "Als blijkt dat supporters op de tribune zich misdragen, wordt het een ander verhaal, maar dat is niet het geval."