Update: BBC: Man United en Leicester akkoord over megatransfer Maguire

Update: BBC: Man United en Leicester akkoord over megatransfer Maguire

02-08-2019 20:44 Laatste update: 20:43
104

De 'long running transfer saga' rond Harry Maguire nadert zijn einde. Volgens The Telegraph hebben Leicester City en Manchester United overeenstemming bereikt over een recordbedrag van 85 miljoen pond, omgerekend 93 miljoen euro.

Vrijdagochtend werden de twee Premier League-clubs het eens over de megatransfer. Maguire wordt daarmee de duurste verdediger aller tijden. Het record stond op naam van Virgil van Dijk, voor wie anderhalf jaar geleden 84 miljoen euro werd betaald door Liverpool.

Manchester United maakt het totale bedrag niet in één keer over naar Leicester City, meldt The Telegraph. Het is onduidelijk hoe de verdeling is gemaakt. Maguire (26) maakt al geen deel meer uit van de Leicester-selectie, die vrijdagavond oefent tegen Atalanta Bergamo.

In Engeland is er al maanden veel te doen om de toekomst van Maguire. Hij werd naast Manchester United ook begeerd door stadgenoot Manchester City, maar de landskampioen haakte af door de torenhoge vraagprijs. Maguire is twintigvoudig international van Engeland. Hij speelde eerder voor Sheffield United, Hull City en Wigan Athletic.

Update 20.44: Ook de BBC maakt melding van een akkoord tussen Leicester en United over de transfer van Maguire, waardoor inmiddels écht mag worden aangenomen dat de deal doorgaat. Naar verluidt wordt Maguire dit weekend op Old Trafford verwacht voor de medische keuring.