Feyenoord-jongeling is zelfverzekerd: 'Ik vind dat ik wel in de basis hoor'

Feyenoord-jongeling is zelfverzekerd: 'Ik vind dat ik wel in de basis hoor'

02-08-2019 17:20
137

Orkun Kökcü vindt dat hij in de basis thuishoort bij Feyenoord. De jonge middenvelder (18), die tijdens het voorbije seizoen zijn debuut maakte voor de Rotterdammers, denkt dat hij het verdient om opgesteld te worden door trainer Jaap Stam.

De roep om een basisplaats voor Kökcü is onder fans en clubiconen groot. De hoofdpersoon zelf vindt ook dat hij bij de eerste elf spelers van Feyenoord thuishoort. "Ik heb wat dat betreft vertrouwen in mezelf", zegt de jongeling met Turkse roots tegenover FOX Sports. "Ik vind dat ik er wel in hoor, want ik denk dat ik belangrijk voor dit team kan zijn. Daarmee kan ik me ook in beeld spelen bij het Turks elftal."

Kökcü maakte twee weken geleden namelijk bekend dat hij tijdens zijn interlandcarrière voor het Turkse elftal wil spelen. "Ik heb veel gesprekken gehad met trainers daar en het gevoel was meteen goed", legt hij zijn keuze uit. "Ik voel me thuis bij het Turkse elftal. Bij de KNVB hebben ze niet geprobeerd om me om te praten, ze respecteerden mijn keuze."