Ajax-talent over toekomst: 'Nederlands elftal roept me niet op, dus geen keuze'

Ajax-talent over toekomst: 'Nederlands elftal roept me niet op, dus geen keuze'

02-08-2019 19:45
59

Sergino Dest sluit niet uit dat hij voor het Nederlands elftal zal kiezen als hem gevraagd wordt naar zijn interlandtoekomst. De jonge back van Ajax is geboren in Almere, maar heeft ook een Amerikaanse vader en daarmee een paspoort van dat land.

Dest speelde al voor diverse jeugdelftallen van de Verenigde Staten, maar dat zegt volgens de 18-jarige verdediger niets over zijn toekomst. "Ik heb nog geen keuze gemaakt", verheldert Dest zijn overpeinzingen tegenover AT5. "Het Nederlands elftal roept me niet op, daardoor heb ik eigenlijk geen keuze op dit moment. Maar als ik die keuze heb zal ik het zeker overwegen."

De opmars van de jonge back is bewonderenswaardig. In de voorbereiding maakte hij indruk, waardoor Dest in de strijd om de Johan Cruijff Schaal de kans kreeg van trainer Erik ten Hag. "Je droomt er je hele leven van om in een stadion te spelen en als dat moment eindelijk mag komen is dat gewoon ongelofelijk", laat Dest optekenen.

Er was echter één klein minpunt aan de verder zo succesvolle avond in de Johan Cruijff Arena: Dest had graag willen scoren. Hij was er dichtbij, maar raakte in de tweede helft de paal. "Ik heb het filmpje vaak teruggekeken. Dan denk ik: shit, had ik 'm maar gescoord. Ik zat al te denken hoe ik dan zou juichen."