'Brands wint strijd van Europese topclubs en mag Juventus-aanvaller verwelkomen'

'Brands wint strijd van Europese topclubs en mag Juventus-aanvaller verwelkomen'

Gepubliceerd: vrijdag 2 augustus 2019 om 19:58vr 02-08-2019 om 19:58

Everton heeft Moise Kean van Juventus bijna binnen. De jonge spits ondergaat volgens Engelse en Italiaanse media zaterdag de medische keuring bij The Toffees, waarna hij direct gepresenteerd zal worden op Goodison Park.

Marcel Brands, verantwoordelijk voor alle voetbalzaken bij Everton, is al een tijd lang bezig met de overstap van Kean. De Italiaan (19) wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Romelu Lukaku bij de blauwe club uit Liverpool. Na het vertrek van de Belgische spits was namelijk niemand in staat om de lege ruimte die hij achterliet in te vullen. Volgens The Telegraph heeft men bij Everton het vertrouwen dat Kean daartoe in staat is.

De krant schrijft verder dat Brands zo'n dertig miljoen pond, bijna 33 miljoen euro, neertelt voor de talentvolle spits. Daarmee wint de Nederlander de strijd van diverse topclubs die ook aasden op de handtekening van Kean. De 19-jarige Italiaan is naar alle waarschijnlijkheid de derde aanwinst van Brands en Everton in deze transferperiode. Fabian Delph kwam over van Manchester City en de huurovereenkomst met Andre Gomes (Barcelona) werd in een definitieve overgang omgezet.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws