Willem ll wint bij PEC Zwolle en is koploper van de Eredivisie

02-08-2019 21:51 Laatste update: 22:17
136

Willem ll heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 gewonnen en is minstens een dag koploper van de Eredivisie. PEC Zwolle ging thuis met 1-3 onderuit tegen de ploeg van Adrie Koster.

PEC had het balbezit, maar Willem ll kreeg de kansen. Nadat Dennis Johnsen een keer de lat raakte en zijn schot gekraakt zag worden, nam Willem ll het initiatief over. Dat leverde in eerste instantie weinig op, tot de Tilburgers na ongeveer 35 minuten een grote kans op de 0-1 kregen.

Niet veel later maakte PEC de openingsgoal. Timon Wellenreuther kwam veel te ver uit zijn doel en moest toezien hoe Lennart Thy de bal in een leeg doel tikte. Vervolgens maakte Johnsen een gruwelijke fout. De van Ajax gehuurde buitenspeler leverde de bal doodsimpel in bij Vangelis Pavlidis, voor wie afronden eveneens een koud kunstje was.

Kort na de pauze ging Clint Leemans in de fout bij de 1-2 van Willem ll. De middenvelder kopte de bal in minuut 46 achter zijn eigen doelman na een scherp aangesneden vrije trap vanaf rechts. PEC kwam nauwelijks nog tot kansen, terwijl Willem ll via Ché Nunnely een aantal keren gevaarlijk was. De beslissing viel twintig minuten voor het einde, toen Nunnely zijn directe tegenstander passeerde en Pavlidis perfect bediende: 1-3.

Pavlidis had nog een derde kunnen maken, maar passeerde Xavier Mous niet nogmaals. Aan de stand in Zwolle veranderde niets meer.