Schöne op weg naar uitgang van Ajax: Ik gun het hem van harte

Schöne op weg naar uitgang van Ajax: "Ik gun het hem van harte"

02-08-2019 23:07
78

Ronald de Boer gunt Lasse Schöne een transfer naar Genoa, dat volgens Italiaanse bronnen voor het einde van het weekend rond wil komen met Ajax. Schöne speelt al acht jaar in Amsterdam en is een voorbeeldprof pur sang.

"Een geweldige stap", zegt De Boer bij FOX Sports. "Ik denk dat hij dat wel wil, al zou hij ook wel bij Ajax willen blijven. Het is een voorbeeld voor heel veel geweest. Hoe je van NEC naar de halve finales van de Champions League gaat... Tegen Real Madrid en Juventus speelde hij heel goed. Daarnaast is het een heel leuk gozer. Ik gun het hem van harte."

Kenneth Perez snapt dat Schöne eventueel voor Genoa kiest. "Als hij op een briefje krijgt dat hij alles speelt, blijft hij bij Ajax. Maar ieder jaar is hij een twijfelgeval. Rond oktober wordt hij dan weer basisspeler. Ik meen ooit gelezen te hebben dat hij nooit naar China wil. Als je dan naar Italië kunt, is dat een geweldige stap."

"Waarschijnlijk is het financieel een stapje hoger. Hij zit aan het einde van zijn carrière. Bij Genoa sluit hij dan waarschijnlijk af. Het is fantastisch om in de Serie A af te sluiten", zegt De Boer.