'Van de Beek wees nieuw Ajax-contract uit moreel oogpunt af, club zit in spagaat'

'Van de Beek wees nieuw Ajax-contract uit moreel oogpunt af, club zit in spagaat'

03-08-2019 06:59
173

Donny van de Beek kon onlangs een nieuwe verbintenis bij Ajax tekenen, maar heeft dat niet gedaan omdat hij het niet netjes vond tegenover de club. Het zou hem moreel steken als hij het contract zou ondertekenen en niet veel later al na te denken over een transfer.

Ajax zit in zijn maag met de situatie rond Van de Beek, zo weet het Algemeen Dagblad zaterdagochtend te melden. Het heeft de middenvelder een nieuwe aanbieding gedaan, maar omdat Van de Beek en zijn management het moreel niet netjes vonden om die te signeren is die terzijde geschoven. De Amsterdamse club zit daarmee 'in een spagaat', schrijft de krant.

Aan de ene kant wil Ajax het kind van de club helpen een transfer naar een absolute topclub te bewerkstelligen, maar aan de andere kant wil het Van de Beek ook niet kwijt. Hij zou goed in de groep liggen en is cruciaal in het aanvalsspel van Ajax met zijn diepgang en scoringsdrift.

De Amsterdammers zouden hun parel sowieso nog willen inzitten in de voorronde Champions League-duels met PAOK. Daarna wil Ajax eigenlijk niets meer verkopen, maar het is volgens het AD niet de verwachting dat de club dit kan volhouden als Real Madrid echt doorpakt. Van de Beek zelf heeft een lijstje gemaakt van clubs waar hij Amsterdam voor zou willen inruilen en daar staat De Koninklijke zeker op.