Real 'heeft Van de Beek nodig': 'Als hij komt, gaat Zidane hem zeker opstellen'

Real 'heeft Van de Beek nodig': 'Als hij komt, gaat Zidane hem zeker opstellen'

03-08-2019 08:47
134

Donny van de Beek is niet de eerste keuze van Real-trainer Zinedine Zidane, maar zal wel aan zijn speelminuten komen in Santiago Bernabeu. Dat stelt Juan Ignacio Garia-Ochoa, voetbaljournalist van Marca.

Zidane wil volgens de Spaanse media liever dat Paul Pogba naar Madrid komt, maar het lijkt er op dat de Franse trainer 'genoegen zal moeten nemen' met de komst van Van de Beek. Dat hoeft geen probleem te zijn voor de Nederlander, weet men in Spanje. "Real heeft spelers als Donny nodig. Toni Kroos en Luka Modric spelen al langer dan een jaar niet goed", zegt Garia-Ochoa tegen de NOS.

"Zidane heeft ook geen probleem met Donny", vervolgt de Spaanse journalist zijn verhaal. "Hij vindt hem een geweldige speler. Als hij komt, gaat hij hem zeker opstellen. Ik denk dat Van de Beek volgende week speler van Real Madrid is."

Ook Rafael van der Vaart, die in het verleden bij Real Madrid speelde, is er van overtuigd dat Van de Beek zijn minuten zal maken onder Zidane. "Hij gaat heus wel aan z'n minuten komen, maar de concurrentiestrijd is bij Real heel groot. Er zal gewoon veel gewisseld worden. Ik denk dat Donny het verdient om daarheen te gaan en dat hij een goede kans maakt te slagen."