Perez analyseert PSV-middenveld: 'Er is één speler die dit kan: Ibrahim Afellay'

Perez analyseert PSV-middenveld: 'Er is één speler die dit kan: Ibrahim Afellay'

03-08-2019 11:34
96

Het is voor PSV te hopen dat Ibrahim Afellay snel fit wordt, denkt Kenneth Perez. De 33-jarige Afellay kan voor de broodnodige creativiteit op het PSV-middenveld zorgen denkt de Deen, die tijdens het seizoen 2007/2008 nog met Afellay samenspeelde in Eindhoven.

Volgens Perez zit de kracht van PSV hem in 'vertrekkende spelers' als Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Bruma en Donyell Malen: snelle aanvallers met veel diepte in hun spel. "Alleen heb je dan wel iemand nodig – óf vanaf de zijkant óf vanuit het middenveld – die zulke jongens kan lanceren", liet hij vrijdagavond weten bij FOX Sports, waar hij actief was als analist bij PEC Zwolle-Willem II.

Spelers als Pablo Rosario, Jorrit Hendrix, Erick Gutiérrez en de nieuwe nummer 10 Bergwijn hebben die kwaliteiten niet, denkt Perez. "Er is één speler die dit kan, al is hij bij lange na niet fit: Ibrahim Afellay. Als hij straks op 8 komt te spelen... Hij is wel iemand die het in één oogopslag ziet. Hoe lekker is het als je op snelheid ligt en je weet dat je de bal krijgt?"

Afellay keerde deze zomer na acht jaar terug in Eindhoven en werd door trainer Mark van Bommel direct tot aanvoerder benoemd. De Utrechter moet echter nog wedstrijdfit worden en kon PSV niet van dienst zijn tijdens het Champions League-tweeluik met FC Basel.