Manchester City, Liverpool én Chelsea wilden Kongolo: Ik was in shock

Manchester City, Liverpool én Chelsea wilden Kongolo: "Ik was in shock"

Gepubliceerd: zaterdag 3 augustus 2019 om 11:52za 03-08-2019 om 11:52

Rodney Kongolo gold op zestienjarige leeftijd als één van de grootste talenten van Europa en leek hard op weg om broer Terence achterna te gaan. De middenvelder verruilde de Feyenoord-jeugd voor die van Manchester City, maar strijdt anno 2019 voor een basisplek bij sc Heerenveen.

Sinds hij vorig jaar overkwam uit Manchester, heeft Kongolo negen Eredivisie- en één KNVB Beker-wedstrijd op zijn palmares bij kunnen schrijven. "Toen ik bij Manchester City kwam, dacht ik: oké, ik zit nu bij een topclub. Nu wil en ga ik de top ook halen", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. Kongolo heeft zijn verwachtingen vijf jaar later enigszins bijgesteld. "Ik weet nu dat het zo niet altijd werkt. Het loopt nooit zoals je verwacht, een ontwikkeling gaat bijna nooit in een rechte lijn omhoog."

In het voorjaar van 2014 kwam het leven van de familie Kongolo op zijn kop te staan. "Ik voetbalde bij Feyenoord Onder 16, toen de verhalen in de media kwamen over de grote clubs die me volgden. Zelf wist ik er weinig van. Tot mijn moeder op een avond zei: we moeten even praten." Manchester City, Chelsea én Liverpool bleken interesse te hebben. "Ik was in shock. Ook blij, natuurlijk, maar ik wist meteen: dit wordt een enorme stap."

De jeugdinternational van Oranje werd uitgenodigd voor de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en FC Barcelona en koos voor The Citizens. Zijn moeder en jongere broer verhuisden mee. "De mensen van City waren fantastisch. Ze hielpen ons met alles." De familie Kongolo is zelfs in Engeland blijven wonen, ook nadat de middelste telg naar Heerenveen is vertrokken. "Bovendien woont Terence inmiddels dichtbij. Hij voetbalt nu bij Huddersfield Town, op drie kwartier rijden van Manchester. Mijn vader woont tegenwoordig in Frankrijk."

Voor sc Heerenveen begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op de vroege zondagmiddag: Heracles Almelo is om 12.15 uur de eerste tegenstander van het seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws