Manu loopt binnen in China: Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de club gehoord

Manu loopt binnen in China: "Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de club gehoord"

03-08-2019 12:51
46

Elvis Manu is sinds deze zomer in China te bewonderen: Beijing Renhe nam de 25-jarige oud-Feyenoorder over van het Turkse Akhisarspor. De vleugelaanvaller geeft ruiterlijk toe dat hij vooral vanwege 'het financiële plaatje' voor de transfer naar China heeft gekozen.

Nadat hij met Akhisarspor uit de Süper Lig degradeerde, zochten enkele Turkse topclubs toenadering, vertelt Manu aan VICE Sports. "Maar dit was financieel veel aantrekkelijker. Als ik na mijn carrière zou terugkijken en ik dit had laten lopen, had ik mezelf hard voor mijn kop geslagen." De buitenspeler is dan ook niet vanwege sportieve redenen naar de hoofdstad van China vertrokken. "Als ik dat zou zeggen, loop ik gewoon keihard te liegen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de club gehoord voordat ik hier kwam."

Tegenover zijn riante maandelijkse vergoeding staat echter het gemis van zijn familie, vertelt Manu. "Toen ik nog in Turkije speelde, stuurde ik weleens: hey ma, ik kom morgen even naar Nederland. Ze vroeg dan meteen wat ik wilde eten." Aangezien het internet niet altijd mee wil werken in het overvolle Peking, verloopt de communicatie nu een stuk stroever. "Ik moet vaak een VPN-verbinding hebben. Als er bijvoorbeeld allerlei hoge piefen samenkomen voor een vergadering in Peking, kan het goed zijn dat ze heel die VPN blokkeren. Dan kan ik soms een paar dagen geen appjes versturen."

Manu staat nog tot eind 2020 onder contract in China en heeft inmiddels drie competitiewedstrijden achter de rug.