De Telegraaf: Schöne hakte knoop door na reserverol en wees lucratieve deal af

De Telegraaf: Schöne hakte knoop door na reserverol en wees lucratieve deal af

03-08-2019 15:57 Laatste update: 17:56
63

Bij Lasse Schöne 'is er iets geknapt' na zijn reserverol in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De controleur gaat Ajax na zeven jaar trouwe dienst verlaten voor Genoa. 

De Telegraaf meldt dat Schöne teleurgesteld was toen hij te horen kreeg dat hij tegen PSV niet zou starten. Uiteindelijk kwam hij na een uur spelen alsnog in het veld, maar het mocht niet baten. De Deen besloot te luisteren naar buitenlandse aanbiedingen. Woensdag meldde het geïnteresseerde Genoa zich en zaterdag werd bekend dat de Deen de overstap naar de Serie A gaat maken. 

Genoa was overigens niet de enige geïnteresseerde club. Volgens De Telegraaf kon Schöne in Qatar nog vele malen meer verdienen dan hij nu gaat doen in Italië, maar een verhuizing naar de zandbak wilde hij zijn kinderen niet aandoen. Bovendien komt een transfer naar Italië goed uit, omdat Schöne na zijn loopbaan als voetballer graag iets in de modebranche wil doen. 

Schöne kwam uiteindelijk 286 keer in actie voor de Amsterdamse club, waarmee hij meerdere topseizoenen beleefde. Hoogtepunten waren het bereiken van de Europa League-finale in 2017 en het succes in de Champions League van afgelopen seizoen. In de achtste finale tegen Real Madrid blonk Schöne in Estadio Bernabeu uit met een fabelachtige vrije trap, waarmee hij Ajax verzekerde van een plek in de halve finale.