'Ajax houdt klein bedrag over aan Schöne-deal, Deen gaat 1,8 miljoen verdienen'

'Ajax houdt klein bedrag over aan Schöne-deal, Deen gaat 1,8 miljoen verdienen'

03-08-2019 16:47
121

Ajax houdt een klein bedrag over aan de transfer van Lasse Schöne naar Italië. Genoa betaalt naar verluidt anderhalf miljoen euro om het nog eenjarige contract van de middenvelder af te kopen.

Dat meldt het Italiaanse FOX Sports. Dat Schöne niet de hoofdprijs op zou leveren, was te verwachten. De Deen heeft in Amsterdam nog een contract tot 2020 en daarnaast heeft hij door zijn leeftijd (33) nog maar weinig restwaarde. Schöne tekent in Italië een tweejarig contract met een optie op een derde seizoen. Het is aannemelijk dat Schöne zijn carrière in de Serie A afsluit.

Salaris
Schöne gaat bij Genoa 1,8 miljoen euro per jaar verdienen. Het is niet duidelijk wat de Deen in Amsterdam verdiende, maar veel spelers hebben bij het verlengen van hun contract een salarisverhoging gekregen. Schöne tekende vorig jaar november tot 2020 bij. 

Helemaal rond is de transfer van Schöne nog niet. Ajax is akkoord met Genoa en ook met Schöne is er overeenstemming bereikt, maar de routinier moet nog wel medisch worden gekeurd. De kans dat de transfer nu nog afketst, is echter klein.