Ten Hag schuift Blind weer één linie door: Zo kwamen twee dingen bij elkaar

Ten Hag schuift Blind weer één linie door: "Zo kwamen twee dingen bij elkaar"

03-08-2019 18:22
29

Ajax is niet dé topfavoriet in de Eredivisie, denkt trainer Erik ten Hag. De regerend dubbelwinnaar en Champions League-halve finales wordt door vrijwel alle kenners getipt als de landskampioen van 2019/2020.

Het doet Ten Hag denken aan vorig seizoen. "Vorig seizoen riepen iedereen ook al dat Ajax tijdens de winterstop al kampioen zou zijn. Dat was niet het geval en dat zal dit jaar ook niet het geval zijn", laat hij voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Vitesse weten aan FOX Sports. "Het wordt heel gemakkelijk gebracht, alsof al die anderen niet meer meedoen."

De 49-jarige Tukker begint zaterdag zonder Lasse Schöne en Quincy Promes in de basis: Schöne zit op de bank, in afwachting van zijn transfer naar Genoa, en Promes was geblesseerd uit het duel met PSV gekomen. Daley Blind staat op het middenveld. "We zoeken de juiste balans op het middenveld, daarvoor hebben we organiserend vermogen nodig. Dat kan Daley als geen ander." Lisandro Martínez neemt de plek van Blind centraal achterin over. "Hij kan juist heel goed centraal spelen, zo kwamen twee dingen bij elkaar."

Vitesse en Ajax trappen zaterdag om 18.30 uur af in Arnhem.