Buijs nog één maand in spanning: We hebben een paar spelers die interessant zijn'

Buijs nog één maand in spanning: "We hebben een paar spelers die interessant zijn'

03-08-2019 19:15
17

FC Groningen-trainer Danny Buijs weet nog niet of hij op 1 september over dezelfde spelers kan beschikken als op 3 augustus, tijdens de openingswedstrijd tegen FC Emmen. De selectie van de Noorderlingen herbergt meerdere 'interessante spelers', beseft Buijs.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zou het nog wel eens druk kunnen krijgen, vermoedt de trainer. "We hebben een aantal spelers die heel interessant zijn. Het zou goed kunnen dat daar nog een aantal clubs voor gaat komen", laat hij voorafgaand aan de Noordelijke derby weten aan FOX Sports. "Dat zou Mark-Jan dan met de scouting in moeten vullen."

Eén van die interessante spelers is Ritsu Doan. De Japanner is al twee seizoenen lang één van de meest opvallende FC Groningen-spelers, maar loopt zaterdagavond 'gewoon' aan de Oude Meerdijk rond. "Lastig om te zeggen, er kan voor 1 september nog een hoop veranderen. Je houdt overal rekening mee." Buijs is niet bang dat de inzet van Doan te lijden zal hebben onder mogelijke transferperikelen. "Zijn drive is uitstekend en hij traint gewoon hartstikke goed. Hij beseft ook: ik moet goed spelen en hoe meer wedstrijden ik goed speel, des te groter is de kans dat er clubs gaan komen."