FC Groningen drukt op het laatste moment alsnog door en boekt zege in Emmen

03-08-2019 20:19
43

FC Groningen heeft zaterdagavond tot het allerlaatste moment gewacht op bezoek bij FC Emmen. De Noordelijke derby aan de Oude Meerdijk koerste rechtstreeks af op 0-0, maar Ajdin Hrustic besliste anders en bezorgde zijn ploeg een late 0-1 overwinning.

FDe thuisploeg haalde afgelopen zomer een heel peloton nieuwelingen naar Drenthe: Lorenzo Burnet, Filip Ugrinic, Nikolai Laursen en Marko Kolar waren zaterdag echter de enige vier basisspelers die vorig seizoen nog niet bij FC Emmen speelden. Gabriel Gudmundsson, Azor Matusiwa en Ramon Pascal Lundqvist maakten hun debuut namens FC Groningen, net als Ko Itakura, die vorig seizoen al in Groningen rondliep maar niet van de bank af kwam.

De eerste helft verliep zonder enig spektakel: arbiter Pol van Boekel moest weliswaar drie keer geel trekken, maar doelgevaar was er nauwelijks. Alleen Kaj Sierhuis kwam nog enigszins in de buurt van een doelpunt, maar zijn kopbal ging over het doel van Dennis Telgenkamp heen. Een 0-0 ruststand was het logische gevolg.

Pas na ruim een uur spelen mochten beide keepers aan het werk. Telgenkamp voorkwam een doelpunt van Ritsu Doan en collega Sergio Padt redde fraai op een inzet van Ugrinic. Diezelfde Padt zag even later hoe Laursen vrije doortocht kreeg, maar voorkwam de 1-0 van de Deen. Aan de andere kant dook Doan opnieuw voor de goal van Telgenkamp op, maar de Japanner miste zijn open kopkans.

Vlak voor tijd kreeg de wedstrijd toch nog een winnaar. Een inzet van Lundqvist eindigde achter de laatste lijn van FC Groningen, Hrustic was het meest attent en liftte de bal over Telgenkamp heen: 0-1. FC Emmen kwam deze domper niet meer te boven tijdens de drie minuten durende extra tijd.